Перед PhD-студентами виступив Григорій Асмолов з Королівського коледжу Лондона

6 листопада у Могилянській школі журналістики відбувся семінар для PhD-студентів за участі доктора Григорія Асмолова з King’s College London.

Лектор розповів про особливості кризових комунікацій та як вони впливають на наші повсякденні рішення й звичний уклад життя. Під впливом повідомлення про ту чи іншу ризиковану ситуацію ми можемо відмовитися від наших рутинних справ чи планів, які ми для себе склали.

Григорій Асмолов пояснив, що з початком пандемії стало складно проводити межу між просто комунікаціями та кризовими комунікаціями. Covid-19 став частиною нашого повсякденного життя, тож і частиною повсякденних комунікацій.

“Кризові комунікації – це виклик для усіх й це та точка, в якій ми можемо оцінити наскільки уряди підготовані до менеджменту кризових ситуацій та до того, аби донести інформацію чи алгоритм дій під час кризи до загалу”, – розповів він. Й значною мірою те, як ми бачимо кризу та як її сприймаємо, визначається медіа та новими технологіями.

Також пандемія вказала й на великий провал у комунікації ризиків: у щорічному звіті з оцінки ризиків World Economic Forum питання охорони здоров’я були витіснені на другий план, хоча стали найбільшою проблемою людства в 2020 році.
Текст новини: Тетяна Гордієнко, PhD-студентка програми “Медіа та комунікації” Могилянської школи журналістики