Mythbusters: Міжнародний воркшоп із протидії дезінформації

Як працює пропаганда у Східній Європі?  Як відрізнити факти від думок? Дізнайтесь про різноманітні техніки та інструменти для перевірки інформації на воркшопі за участі міжнародних експертів. Програма розрахована на студентів та випускників факультетів журналістики.

Коли?

13 грудня, 15:00-19:00

Де?

Могилянська школа журналістики, Медіацентр,  Волоська 8/5, Київ

Воркшоп безкоштовний, робоча мова – англійська. Будь ласка, зареєструйтесь за посиланням.

ПРОГРАМА

15:00 – 15:30 – Реєстрація учасників

15:30 – 15:45 – Вступне слово

Частина І

15:45 – 16:45 – Феномен дезінформації.

  • Вплив соціальних мереж на сучасну журналістику
  • Що таке дезінформація, і як цю проблему вирішують на Заході
  • Дезінформація у Центральній та Східній Європі
  • Приклади дезінформації, міжнародні кейси

16:45 – 17:00 – Кава-брейк

Частина ІІ

17:00 – 18:30 – Практичні рекомендації з протидії пропаганді.

  • Як відрізнити факти від думок
  • Емоційний контент та його ефективність
  • Практичні поради щодо перевірки джерел, авторів та змісту на предмет маніпуляцій

18:30-19:00 – Дискусія та заключні ремарки

СПІКЕРИ

Даніель Барта

З 2014 року Даніель Барта є директором заснованого в Будапешті некомерційного аналітичного Центру євроатлантичної інтеграції та демократії. З 2006 по 2012 рік працював в Міжнародному центрі демократичних перетворень (ICDT) на різних керівних посадах. Після звершення роботи в суспільному фонді «Центр демократії», де Даніель займав посаду віце-президента зі стратегії, у 2012 році він приєднався до Інституту Центральної Європи з політичних питань у Братиславі (нині GLOBSEC) в якості виконавчого директора. Має ступінь магістра з міжнародних відносин університету Корвінуса в Будапешті. В даний час здобуває ступінь доктора філософії в Університеті Печ. Даніель – постійний лектор та речник у галузі зовнішньої політики та безпеки в Центральній Європі.

Марія Жданова

З 2015 року – редакторка соціальних мереж і діджитал стратег проекту StopFake. Експертиза Марії полягає у використанні соціальних мереж як інструменту для пошуку, верифікації та популяризації інформації. У 2017 році була співавтором кейс-стаді Оксфордського інтернет інституту щодо використання комп’ютеризованої пропаганди в Україні. Має понад 6 років досвіду роботи в українських ЗМІ (телеканал “Футбол”, телеканал “Україна”, Hromadske International, Vogue UA). У 2014 працювала менеджером спільноти Storyful в проекті Open Elections Ukraine. Гостьовий лектор Могилянської школи журналістики, курс “Нові медіа”.

Захід організовано Центром міжнародних відносин у співпраці з Празьким інститутом досліджень безпеки (Чехія), Центром євроатлантичної інтеграції та демократії (Угорщини) і командою StopFake (Україна) в рамках проекту «Mythbusters» за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду.