Докторант МШЖ Олександр Ярощук взяв участь у M100 Sanssouci Colloquium

Випускник та докторант Могилянської школи журналістики Олександр Ярощук став учасником воркшопу M100 Young European Journalists та конференції M100 Sanssouci Colloquium, що відбулися у Берліні та Потсдамі (Німеччина).

M100 Young European Journalists – щорічний воркшоп для молодих журналістів з усієї Європи, що проходить у Берліні та Потсдамі. Філософія цього заходу – інтенсивна практична робота над фінальними проектами, найкращі з яких публікуються на берлінському суспільному телеканалі Alex Berlin. Тема воркшопу 2018 року – політична освіта в соціальних мережах.

«M100 має оригінальний підхід і дає можливість отримати важливі практичні навички, – ділиться враженнями Олександр Ярощук. – До того ж, це можливість стати учасником відомої міжнародної конференції, познайомитися з журналістами з усієї Європи та зібрати гарну команду для міжнародних проектів».

Як розповідає Олександр, цьогоріч учасники мали підготувати веб-відео на одну з важливих політичних тем (наприклад, fake news, вибори у ЄС в 2019 році, ідентичність, міграція тощо). Для цього під час шести днів учасники пройшли серію інтенсивних тренінгів зі створення веб-відео з допомогою мобільних телефонів, редагування відео, реалізацію адвокаційних кампаній в соціальних мереж та верифікацію інформації.

Тема цьогорічної конференції M100 Sanssouci Colloquium, що є частиною програми: Home Alone? Europe and Post-American Age.